Διονύσης Γεωργάνος :«Η φύλαξη στη Μπόχαλη δεν είναι αυτή που πρέπει» - Δαμίρειο κληροδότημα: «Ποιος μπορεί να αναιρέσει ή να διαγράψει διαθήκη;» - «Που είναι το λιμενικό ταμείο;» [video]
Ο Διονύσης Γεωργάνος [τ.Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου], μιλά στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ , με το δημοσιογράφο Δημήτρη στο IonianRadio
«Έγινε ο καθαρισμός των πρανών, εμπλεκόμενες υπηρεσίες είναι η δασική με το υπουργείο. Δεν ήξερε που να τα βάλει , και βρήκαν το δικό μας το χωράφι καθαρό και τα έριξαν όλα μέσα. Είπα θα κάνω καταγγελία και ασφαλιστικά. Πήρα την προϊσταμένη της δασικής υπηρεσίας, ανέβηκε τα είδε και δεν πίστευε σε αυτό που έγινε. Ήρθε την Τρίτη, μαζί με άτομα του δασαρχείου και τον εργολάβο που είχε αναλάβει τον καθαρισμό. Η προϊσταμένη έμεινε άναυδη, μου είπε ότι έχω δίκιο. Τους είπα ότι μην φανταστείτε ότι θα βάλετε καταστροφέα , μου είπαν θα το φροντίσουν και να κάνω υπομονή να φτιαχτεί κάποιο εργαλείο. Αυτά αποτελούν μια πυριτιδαποθήκη και όλος ο δρόμος είναι γεμάτος με αυτά. Είναι τώρα 2 εβδομάδες εδώ. Απόψε είμαι έξω γιατί είμαι ανήσυχος. Η δικαιολογία ήταν ότι το μηχάνημα χάλασε. Ναι αλλά πριν χαλάσει έκαναν κάποιες ενέργειες που δεν ήταν σωστές, αλλά ήταν παράνομες. Μου είπαν ότι σε κάνα δυο μέρες θα είναι έτοιμο και περιμένω να έχουμε κάποιο νέο μέχρι το Σάββατο. Είναι βήματα που είμαστε πίσω. Έπρεπε να συζητάμε τι θα κάνουμε από Οκτώβριο και μετά, όχι τι έπρεπα να είχαμε κάνει πριν το Μάιο»
· «Βρισκόμαστε ένα δύο βήματα πίσω. Η φύλαξη δεν είναι αυτή που αρμόζει για το χώρο. Θα έπρεπε να είχε 3 φύλακες επί 24 ώρες. Δεν έχουμε υδροφόρα και πυροσβεστικό όχημα. Οι επιστήμονες έχουν πει, ότι 6 λεπτά χρειάζεται για να καεί το δάσος. Αν συμβεί κάτι μήπως η πυροσβεστική όταν φτάσει δεν θα έχει μείνει τίποτα; Πήγα στο Κάστρο κατέγραψα με βίντεο τι συμβαίνει στην περιοχή και κακοφάνηκε στον άνθρωπο που ήταν στο φυλάκιο. Τον ρώτησα που μένει, για να δω την ευθύνη που έχει ως πολίτης και ο οποίος μένει στα Γερακαρία. Άρα δεν τον ενδιαφέρει αν κάτι συμβεί στην περιοχή»
· «Χρειάζεται φύλαξη σε 3 συγκεκριμένα σημεία επί 24ωρο. Με 8 ώρες φύλαξη δεν γίνεται τίποτα. Εγώ ο ίδιος όταν έκανα περιπολία μόνος μου , που ήταν ο φύλακας να με σταματήσει να μου πει τι κάνω στο δάσος. Οποιοσδήποτε μπορεί να μπει και να μην το σταματήσει κανένας. Εμένα δεν με ενόχλησε κανένας όταν μπήκα στο δάσος για περιπολία»
· «Δαμίρειο κληροδότημα. Περιμένουμε το δημοτικό συμβούλιο να συνεδρίασε με αυτό το θέμα. Εξεπλάγην βέβαια όταν είδα, ότι ο κ.Τουρκάκης που προσφέρει έργο στο δήμο, δεν αναφέρθηκε στα διεκδικούμενα του δήμου. Υπάρχουν κάποια διεκδικούμενα που καταγράφονται και θα τα διεκδικήσει. Υπάρχουν τεμάχια και κτίρια καθαρά δημοτικά. Υπάρχουν οικόπεδα και κτίρια που έχουν καταπατηθεί»
· «Το Δαμίρειο είναι στα διεκδικούμενα. Δεν αναφέρθηκε. Δηλαδή τι ; αποποιούμαστε τη δωρεά; Το πιο σημαντικό είναι αυτά που διεκδικεί ο δήμος και πρέπει να τα διεκδικήσει με επιμονή. Είναι καίριο σημείο που δεν το άκουσα στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν ακούγεται τίποτα, γιατί τόση ησυχία; Γιατί τόση σιωπή; Τι συμβαίνει; Ποιος μπορεί να αναιρέσει ή να διαγράψει διαθήκη; Με τον κ. Τουρκάκη υπήρξε διάλογος πριν καταθέσω το έγγραφο που μου είπαν μαζί με το δήμαρχο πώς να συντάξω το έγγραφο. Γιατί το αφήνουμε απέξω;»
· « Έχετε ακούσει τίποτα για την εμποροπανήγυρι; 15 ή 18 Αυγούστου θα αρχίσουν να φωνάζουν , θα επαναλαμβάνουμε τα ίδια. Γιατί αυτά δεν τα λύνουμε πριν συμβούν. Μόνο εγώ βλέπω ότι κάποιοι εκεί κοιμόντουσαν πάνω σε καρότσες. Δεν πρέπει να αντιδράσουμε από πριν τώρα που είναι ένας, δυο, πέντε, δέκα. Που είναι το λιμενικό ταμείο; Την κατάσταση την γνωρίζει. Γιατί δεν μιλάει; Αλλά όταν δεν μπορεί να βρει λύση ή σιωπά ή κάνει τον αδιάφορο»
· «Να αλλάξουν κουστούμια , να διώξουν τα λιωμένα κουστούμια . Να μπουν μέσω στην πολιτική, νέοι που θα κάνουν πράγματα για το κοινό καλό»
