Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Αγγελική Αυγουστίνου: Κυκλοφοριακή Μελέτης: «Κάθε αρχή είναι δύσκολη… Κάποιος έπρεπε να εφαρμόσει όλα αυτά. Οι προηγούμενοι δεν το έκαναν, εμείς το κάναμε»

06 Αυγούστου 2025

ü  «Δεν έχει τη σωστή πληροφόρηση ο κ.Τσουρουνάκης …»

ü  «Οι συνάδελφοι θα έπρεπε να στηρίζουν αυτές τις δράσεις και όχι να τις αποδομούν, λέγοντας ,όπως ο κ. Κακολύρης, ότι τα παρκινγκ είναι αλάνες με χαλίκι»

-          «Θα τοποθετήσουμε υπόγειες μπάρες, που σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού θα πέφτουν αυτόματα»

-          «Προβλέπονται χώροι στάθμευσης κοντά στην πόλη…»

-          «Κλείνουν με αυτοκίνητα και μηχανάκια τους κάθετους δρόμους ,μπροστά από τα κάγκελα. Έχουμε συνεργασία με την τροχαία και τη δημοτική αστυνομία γι αυτό»

Αδέσποτα ζώα: «Βρισκόμαστε στην φάση της ανάθεσης στη zante strays, που μπορεί να κάνει την περισυλλογή των αδέσποτων»

Η Αγγελική Αυγουστίνου [Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας], μιλά στην   εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ , με το δημοσιογράφο Δημήτρη στο IonianRadio.gr

·    «Δεν έχει τη σωστή πληροφόρηση ο κ.Τσουρουνάκης και δεν θέλω να πιστεύω ότι το κάνει επί τούτου. Μιλάμε για μια εταιρεία που έχει αναλάβει την διαχείριση κρίσεων του δήμου και επίσης για μία άλλη εταιρεία την Marketing Greece που έχει αναλάβει τα social media,όσο αφορά την τουριστική προβολή  του νησιού. Άρα αυτό που πιστεύει ο κ.Τσουρουνάκης είναι λάθος. Σε αυτό είμαι σαφέστατη και μπορώ να σας φέρω από κοντά τις συμβάσεις και τις μελέτες για να καταλάβει και ο κόσμος τι εννοούμε»

·    «Αδέσποτα ζώα. Βρισκόμαστε στην φάση της ανάθεσης στη zante strays, που μπορεί να κάνει την περισυλλογή των αδέσποτων. Υπάρχει όμως τεράστιο πρόβλημα, γιατί πρέπει να έχουμε σύμβαση με κτηνίατρο. Δυστυχώς εκτός της κ.Σούλη, κανένας άλλος κτηνίατρος δεν έχει δεχτεί. Πρέπει να το δούμε μαζί τους για να στηρίξουν αυτή τη δράση του δήμου. Όταν γίνεται περισυλλογή αδέσποτου, θα πρέπει να πάνε στο γιατρό, να στειρωθούν, να τσιπαριστούν και να γίνουν τα εμβόλια. Οι κτηνίατροι δεν δέχονται να συνεργαστούν με το δήμο  και υπάρχει πρόβλημα. Έχει έρθει ο κ.Κόκορης με όλους τους κτηνιάτρους σε επαφή. Ισχυρίζονται ότι έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας,  όμως πρέπει να συνεργαστούν και με το δήμο. Θα πρέπει και εμείς όμως, οι πολίτες , να μην αφήνουμε στο δρόμο τα ζωάκια που δεν θέλουμε. Μέσα σε ένα χρόνο έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί. Πριν ένα μήνα ήμουν και εγώ σε επαφή του κ.Κόκορη με μια εταιρία στειρώσεων. Όμως αν δεν έχουμε και τη βοήθεια των πολιτών δεν θα πετύχει όσες στειρώσεις και να κάνουμε»

·    «Όταν πήραμε την έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης από την αποκεντρωμένη, δώσαμε συνέντευξη τύπου στα μέσα και ενημερώσαμε πως θα γίνει η α΄ φάση και ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στη β΄φάση. Εδώ και 15 ημέρες η δημοτική συγκοινωνία έχει ξεκινήσει, οι χώροι στάθμευσης για 1200 αυτοκίνητα έχουν δοθεί περιμετρικά της πόλης , οπότε προχωρήσαμε πρώτα  στην πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Ρώμα και μετά στη β΄φάση. Δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και το αποφασίσαμε. Είναι μια κυκλοφοριακή μελέτη που υπήρχε στα συρτάρια από το 2016, είναι επικαιροποιημένη, έχει την έγκριση της αποκεντρωμένης και ακριβώς τον προγραμματισμό που κάναμε πριν 2 μήνες εφαρμόζουμε αυτή τη στιγμή»

·   Για Σταύρο Κακολύρη: «Όταν ένας συνάδελφος λέει, που ήταν 4 χρόνια στο τιμόνι της δημοτικής αρχής, με 2 χρόνια covid, που ήταν χρυσά χρόνια και θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει και να έχουν πολλά πράγματα κάνει, αυτοί οι συνάδελφοι θα έπρεπε να στηρίζουν αυτές τις δράσεις και όχι να τις αποδομούν, λέγοντας ότι είναι αλάνες με χαλίκι. Αν το θέλει έτσι ο κ. Κακολύρης,  η δημοτική του αρχή ήταν αυτή που έφτιαξε και  πεζοδρόμησε τους δρόμους γύρω από το δημαρχείο και μέχρι προχθές βλέπαμε επάνω στο πλακόστρωτο με τα παγκάκια παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Κάποιος λοιπόν έπρεπε να εφαρμόσει όλα αυτά. Εκείνοι δεν το έκαναν, εμείς το κάναμε»

·    «Εννοείται κάθε αρχή είναι δύσκολη. Όπως πολλοί λένε, ότι εμείς δεν έχουμε πρόβλημα γιατί μένουμε στα χωριά, ναι μένουμε στα χωριά, όμως δουλεύουμε στη πόλη. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για τους μόνιμους κατοίκους και παραδέχομαι ότι θα έπρεπε να δοθεί κάρτα για στάθμευση στους μόνιμους κάτοικους. Ακούω διάφορα και για τα ΑΜΕΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει άδεια για ΑΜΕΑ και να μη μπορεί να μπει. Αν προκύψει επίσης θέμα υγείας πολίτη, εννοείται ότι μπορεί να μπει και να μεταφερθεί, είτε στο νοσοκομείο είτε σε γιατρό. Αυτή τη στιγμή η πεζοδρόμηση έχει γίνει απλά με κάγκελα που ζυγίζουν ένα κιλό. Δυστυχώς συμβαίνει και κλείνουν με αυτοκίνητα και μηχανάκια μπροστά από τα κάγκελα. Έχουμε συνεργασία με την τροχαία, έχουμε 2 ανθρώπους από τη δημοτική αστυνομία γι αυτό»

·    «Θα τοποθετήσουμε υπόγειες μπάρες, που σε περίπτωση πυρκαγιάς ή σεισμού πέφτουν αυτόματα. Αστυνομία και πυροσβεστική θα έχουν και τα κοντρόλ. Πρέπει να μας γίνει  συνείδηση να μην παρκάρουμε μπροστά από τα κάγκελα, για να μπορούν να περάσουν οχήματα αν χρειαστεί»

·    «Προβλέπονται χώροι στάθμευσης, είμαστε σε συζήτηση με ιδιώτη και έχουμε  και δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Πλέσσα τον πρόεδρο του λιμενικού  για θέσεις στάθμευσης στον τραπεζοειδή και στο Κρυονέρι. Μένει να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα των μόνιμων κατοίκων»

 

Pin It