Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Παναγιώτης Κόκλας: «Δεν συμφωνώ με την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων… Ενδιαφέρονται 4 εταιρείες, οι 2 έχουν κάνει ήδη ενστάσεις»

09 Δεκεμβρίου 2025

-          «Έχουν γίνει ήδη 2 ενστάσεις, όμως ξέρω ότι ενδιαφέρονται 4 η 5 εταιρείες, όπου οι 2 έχουν κάνει ήδη ενστάσεις. Θα πρέπει να έχουμε το νου μας σαν δημοτική αρχή τα αυτοκίνητα μας να είναι έτοιμα. Έχουμε παράδειγμα με τα κοιμητήρια που δεν ήταν διεθνής ο διαγωνισμός όσον αφορά τις ενστάσεις. Σε αυτή τη περίπτωση είμαι επιφυλακτικός. Ή  θα πρέπει να πάμε σε απευθείας ανάθεση για ένα διάστημα, ή θα πρέπει να πάμε με το δικό μας προσωπικό και με τα δικά μας αυτοκίνητα»

-          «Είπε ο κ. Γιακουμέλος, ότι η αποκομιδή έγινε στο 80% το καλοκαίρι. Άρα ανταποκρίθηκε, πήγε πολύ καλά. Δεν προκύπτει ανάγκη να περάσουμε σε ιδιώτη. Από τη στιγμή που το  υπουργείο εσωτερικών σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις 100 εργάτες, συν οδηγούς απορριμματοφόρου…»

Ο Παναγιώτης Κόκλας [Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τεχνικών Έργων – Υπ. Κοιμητηρίων Δήμου Ζακύνθου]μιλά στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ , με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη

·      «Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια. Ήταν μια τραγωδία, συνέβης στην οικογένεια ότι χειρότερο υπήρχε. Πλέον έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Ο δήμαρχος αποκλειστικά μαζί με τον αντιδήμαρχο, έχουν αναλάβει να κάνουν ορισμένα πράγματα, ώστε να μην υπάρχουν αδέσποτα σκυλιά»

·      «Η δημοτική αστυνομία έχει μόνο ένα δημοτικό αστυνομικό. Ευελπιστούμε το επόμενο διάστημα να έρθουν άλλα 3 άτομα. Έχουν δώσει εξετάσεις. Είναι ένα άτομο τεχνολογικής εκπαίδευσης και 2 δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν προλαβαίνει το ένα άτομο τώρα να κάνει το παραμικρό, γιατί υπάρχουν και οι επιδόσεις των εγγράφων που είναι πάρα πολλές»

·      «Στο τεχνικό πρόγραμμα καθυστερούν έργα και δεν φταίει ο δήμος. Παράδειγμα η Κούρτσουλα που και το ποσό έχει βγει, αλλά σταματάει όλο το θέμα σε ένα σπίτι που ο ιδιοκτήτης δεν αφήνει . Αυτό προσπαθούμε να ξεπεράσουμε με νομικές ενέργειες για να ξεκινήσει το έργο. Για υπόλοιπα έργα που είναι μικρά μπορεί να γίνονται, δηλαδή είτε σε δρόμους, είτε σε σχολεία, είτε σε δημοτικά κτίρια. Αυτά γίνονται. Έχουμε την υπηρεσία των τεχνικών υπηρεσιών που  είναι στελεχωμένη πολύ καλά»

·      «Ειδικά για το κυκλοφοριακό, πρέπει να γίνουν κόμβοι ή περιφέρεια αλλά αυτό είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας. Όπως έγινε ο κόμβος στο Καλαμάκι. Όσον αφορά το κυκλοφοριακό, αυτή τη στιγμή έχει έρθει η μελέτη για τις θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους. Την επεξεργάζονται αυτοί που ασχολούνται από τις τεχνικές υπηρεσίες με την αρμόδια αντιδήμαρχο, ώστε αρχές του έτους να γίνει και αυτό και να τελειώσουμε . Πριν όμως, θα πρέπει να πάρουν οι μόνιμοι κάτοικοι θέσεις στάθμευσης.  Αυτό περιμένουμε να τελειοποιηθεί, να περάσει και από δημοτικό συμβούλιο και να δοθούν αυτές οι θέσεις. Έχουν μεγάλο δίκιο. Έχουν πρόβλημα πως θα πάνε στο σπίτι τους προμήθειες. Προσωπικά εγώ τα καταλαβαίνω αυτά απόλυτα. Αυτοί που πραγματικά είναι κάτοικοι των πεζόδρομων θα πάρουν τις θέσεις που τους ανήκουν»

·      «Θα γίνει συντήρηση των περιφερειακών παρκινγκ. Θέλει συντήρηση και κατασκευή να  μην έχει πρόβλημα ο κόσμος. Από  εδώ και πέρα πιστεύω, ότι ξέρουμε που πονάει το κάθε τι και θα κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις»

·      «Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης, επειδή ανήκω στο δήμο και είμαι υπάλληλος, ήμουν και στο δ.σ των εργαζομένων επί χρόνια, θα πω ότι μπορεί να διαφωνώ με την ιδιωτικοποίηση , αλλά με αυτή τη δημοτική αρχή κατέβηκα και εκλέχτηκα, μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, αλλά τη στηρίζω. Με αυτή έγινα δημοτικός σύμβουλος και προχωράω με αυτή. Ο καθένας έχει την προσωπική του άποψη. Είπα δεν συμφωνώ με την ιδιωτικοποίηση, αλλά αφού όλοι θέλουν να προχωρήσουμε στην ιδιωτικοποίηση, τους είπα ότι εγώ δεν θα φέρω καμία αντίρρηση. Είτε είναι καλό, είτε κακό, ανήκω κάπου. Εγώ άτομα δεν μπορώ να πουλήσω. Αυτά που λέω τα λέω ευθαρσώς και όσοι με ξέρουν , ξέρουν πως μιλάω και τι λέω»

·      «Έχουν γίνει ήδη 2 ενστάσεις, όμως ξέρω ότι ενδιαφέρονται 4 η 5 εταιρείες, όπου οι 2 έχουν κάνει ήδη ενστάσεις. Θα πρέπει να έχουμε το νου μας σαν δημοτική αρχή τα αυτοκίνητα μας να είναι έτοιμα. Έχουμε παράδειγμα με τα κοιμητήρια που δεν ήταν διεθνής ο διαγωνισμός όσον αφορά τις ενστάσεις. Σε αυτή τη περίπτωση είμαι επιφυλακτικός. Ή  θα πρέπει να πάμε σε απευθείας ανάθεση για ένα διάστημα, ή θα πρέπει να πάμε με το δικό μας προσωπικό και με τα δικά μας αυτοκίνητα»

·      Κοιμητήρια| «Έχει αναλάβει ζακυνθινός εργολάβος και προς το παρόν έχουμε άψογη συνεργασία. Έχει πάει στα μεγαλύτερα και μετά θα πάει και στα υπόλοιπα. Εχει καθαρίσει το 30% και μέχρι τα Χριστούγεννα πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο 80%. Πιέζω τον εργολάβο αλλά είναι συνεργάσιμος και αυτό είναι το κυριότερο. Όμως θα ήθελα να κάνουμε και τα κλαδέματα και το κόψιμο των κυπαρισσιών στο α΄ και β κοιμητήριο, γιατί είναι ξερά. Θα ήθελα να πάμε με τον κανονισμό των κοιμητηρίων. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προσωπικό . Θέλει κάποιο έλεγχο. Είμαστε στο 2025 και οι υποχρεώσεις είναι πολύ παραπάνω»

·      «Οχήματα δεν πρέπει να μπαίνουν μέσα. Οι εργολάβοι που μπαίνουν πρέπει να έχουν άδεια από το δήμο και μέχρι τις 13:30 μμ. Υπάρχει κανονισμός που δεν μπορεί να εφαρμοστεί, γιατί δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα άτομα. Έχω ζητήσει παραπάνω άτομα και διοικητικά και φύλακες. Προσπαθώ να πάω ένα επίπεδο παραπάνω τα κοιμητήρια. Οποιαδήποτε υπηρεσία θελήσει ο κόσμος, αμέσως να εξυπηρετηθούν»

·      «Με ιδιώτες υπάρχει συνεργασία και στα κοιμητήρια αποδίδει. Κατά πρώτο λόγο τα κοιμητήρια δεν είχαν άτομα να καθαριστούν και πήγαμε σε εργολάβο. Κατά δεύτερο λόγο είπε ο κ. Γιακουμέλος, ότι η αποκομιδή έγινε στο 80% το καλοκαίρι. Άρα ανταποκρίθηκε, πήγε πολύ καλά. Δεν προκύπτει ανάγκη να περάσουμε σε ιδιώτη. Από τη στιγμή που το  υπουργείο εσωτερικών σου δίνει τη δυνατότητα να πάρεις 100 εργάτες, συν οδηγούς απορριμματοφόρου, κάνεις τα χαρτιά,  γιατί εκεί πιστεύω ότι θα υπάρχει και οικονομική βοήθεια, αλλά και να μην υπάρχει αυτά είναι ανταποδοτικά. Αυτά τα άτομα θα είναι και μόνιμο προσωπικό και δεν θα έχουμε ανάγκη κανέναν. Τώρα δεν προλαβαίνουμε να γίνει αυτό. Υπάρχει γραφειοκρατία. Για μια μελέτη μπορεί να σε καθυστερήσουν και ένα χρόνο. Από την ημέρα που μας το είπαν, θα έπρεπε να ζητήσουμε από το υπουργείο όπως κάνουν και άλλοι δήμοι. Από εκεί και πέρα είναι οι αποφάσεις του δημάρχου, του αντιδημάρχου και βέβαια και όλης της δημοτικής αρχής»

·      Εορταστικές εκδηλώσεις - Άναμμα δέντρου.

-          «Κατέβηκε πλήθος κόσμου, ήταν κάτι φοβερό, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει την τελευταία 20ετία. Βέβαια εγώ θα ήθελα, ο κόσμος όχι απλά να κοιτάζει τα κακά συμβάντα, αλλά και αυτά που είναι καλά. Είδα όλοι να χαίρονται. Αυτό ήθελα να δω, χαμόγελα και να διασκεδάζει ο κόσμος»

·      «Ήμουν επί δημαρχίας Τσαγκαρόπουλου το 2004 που είχε έρθει ο τυμπανιστής και ήταν πάλι γεμάτη η πλατεία και μάλιστα τότε έλεγαν ότι ο τυμπανιστής ακουγόταν απέναντι στην Πελοπόννησο. Εγώ θα ήθελα και ένα καρουζέλ και ένα παγοδρόμιο. Όλα θα γίνουν, αρκεί να υπάρχει θέληση. Ήταν  υπέροχα και εγώ ο ίδιος πέρασα υπέροχα»

 

Ο Παναγιώτης Κόκλας μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ στον δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη [VIDEO]

Pin It