Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Αντώνης Κασσιμάτης : «Επανήλθε η κλεπτοκρατία … Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι διαχρονικό σκάνδαλο»- Λεπτοσπείρωση: «Εδώ πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα… Χρειαζόμαστε ένα παρατηρητήριο»

19 Δεκεμβρίου 2025

·         «Πρωτοφανής κινητοποίηση των αγροτών στις Βρυξέλες με ένα κεντρικό σύνθημα Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑ ΣΑΣ»

·         «Χαιρετίζω τις αγροτικές κινητοποιήσεις γιατί δεν είναι συντεχνιακές, αλλά για θέματα εθνικού συμφέροντος»

Εκτός Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Νίκος Παππάς μετά την καταγγελία δημοσιογράφου για ξυλοδαρμό σε μπαρ στο Στρασβούργο – Το σχόλιο Αντώνη Κασσιμάτη

·      «Ο κόσμος όταν ψηφίζει ευρωβουλευτές πρέπει να κοιτάζει όχι το κόμμα, αλλά και άλλα πράγματα»

·         «Δεν έπρεπε να έχει εγκατασταθεί ένας απολυμαντικός σταθμός για τα ζώα που μπαίνουν στο λιμάνι;»

·         Λεπτοσπείρωση: «Εδώ πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και να λέμε ότι το κριτήριο είναι η έκθεση του αναδόχου;

Το περιφερειακό συμβούλιο ομόφωνα υιοθέτησε την πρόταση της ΑΝΑΣΑ … Χρειαζόμαστε ένα παρατηρητήριο για το θέμα της λεπτοσπείρωσης.  Δεν θα κάνει μόνο καταγραφή, θα είναι ένα εργαλείο που θεσμικά θα ενοποιεί όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες»

Ο Αντώνης Κασσιμάτης [Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ] φιλοξενούμενος στην   εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ στο IonianRadio.gr, μιλά με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη

 

·      «Εξεταστική-ΟΠΕΚΕΠΕ. Στην καρδιά αυτού του θέματος με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκεται ένα  ευρύτερο θέμα που με δυναμικό τρόπο το βάζουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Νομίζω ότι το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη αποκαλύψεων, στην καρδιά του προβλήματος νομίζω ότι βρίσκεσαι το πρόβλημα του πρωτογενή τομέα, που με πρωτοφανή τρόπο αναδεικνύουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις»

·      «Αν παρακολουθεί κανείς τις εξελίξεις, υπάρχει μία πρωτοφανής κινητοποίηση των αγροτών στις Βρυξέλες με ένα κεντρικό σύνθημα Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑ ΣΑΣ. Είναι σοβαρό. Βλέπουμε ότι ο αγροτικός κόσμος κινητοποιείται με αυτό το σύνθημα αυτό και στην Ελλάδα και στις Βρυξέλες και αν δει κανείς τα ζητήματα που θέτουν, ‘έχουν σχέση με τις τιμές παραγωγής. Πουλάει στην ελληνική αγορά 5-10- 20 λεπτά τα προϊόντα του και στο ράφι φτάνουν 5-10-20 ευρώ το κιλό. Οι αγρότες φωνάζουν ότι καταστρέφονται από αυτές τις πολιτικές και από αυτά που έρχονται από τη συμφωνία που θα ψηφιστεί το Σάββατο στις Βρυξέλες»

·      «Θα γίνει ακόμη χειρότερος ο ανταγωνισμός με χαμηλού κόστους προϊόντα που θα είναι και ταυτόχρονα αμφίβολης, για να μη πω επικίνδυνης, ποιότητος για τους καταναλωτές»

·       «Για την ελληνική κυβέρνηση ένα θέμα είναι, τι θα κάνει με τους αγρότες. Θα ψηφίσει αυτή τη συμφωνία;»

·     «Έχουμε τους αγρότες να καταστρέφονται και ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μία πλευρά αυτού του ζητήματος. Δημιουργήθηκε μία εγκληματική οργάνωση που μοίραζε τις επιδοτήσεις στις γαλάζιες ακρίδες και βλέπουμε να παρελαύνουν συνδικαλιστές της Ν.Δ που κατηγορούνται γι αυτή τη ρεμούλα, έστω αυτών των λίγων πόρων που θα έπρεπε να παίρνουν οι αγρότες και που τώρα λένε ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑ ΣΑΣ»

·      «Όσοι υποστηρίζουν ότι αυτά γίνονταν πάντα, θα σας πω ότι αυτά γίνονταν μέχρι το 2010 που η χώρα χρεοκόπησε και μετά επανήλθε η κλεπτοκρατία. Αν μια χώρα χάσει τον πρωτογενή της τομέα, είναι πολύ σοβαρό. Ξέραμε ότι η Ελλάδα είχε κάνει στροφή σε ένα μοντέλο real estate και τουρισμού, γι αυτό και χρεοκόπησε. Πως θα πάει αυτή τη στιγμή ένας πρωθυπουργός στο συμβούλιο κορυφής; να πει  τι; Καταρχήν δεν έχει πει τι θα κάνει. Το πιθανότερο είναι να συμφωνήσει. Έχουμε σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με την υπόσταση της χώρας»

·      «Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι διαχρονικό σκάνδαλο. Το 2015-2019 δεν υπήρχε αυτή η ρεμούλα. Οι ίδιοι αγρότες ήταν και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»

·      «Τι κάνει για να δώσει φθηνό ρεύμα στους αγρότες; Γιατί δεν μειώνει το ΦΠΑ;»

·      «Βρισκόσαστε σε κρίσιμη καμπή για την υπόσταση της χώρας μας. Ξανακάνουν τα ίδια πράγματα και δεν αρθρώνουν τον παραμικρό λόγο αντίστασης. Ο κ.Πιερακάκης τι θα πάει να κάνει; Πάμε εμείς οι πρόθυμοι να πρωτοστατήσουμε σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας. Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα και χαιρετίζω τις αγροτικές κινητοποιήσεις γιατί δεν είναι συντεχνιακές, αλλά για θέματα εθνικού συμφέροντος»

Εκτός ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ο Νίκος Παππάς μετά την καταγγελία δημοσιογράφου για ξυλοδαρμό σε μπαρ στο Στρασβούργο – Το σχόλιο Αντώνη Κασσιμάτη

·      «Ο κόσμος όταν ψηφίζει ευρωβουλευτές πρέπει να κοιτάζει όχι το κόμμα, αλλά και άλλα πράγματα»

·      «Ο αγροτικός τομέας στη Ζάκυνθο έχει συρρικνωθεί, αλλά βλέπουμε ότι δεν βοηθείται. Δεν έπρεπε να έχει εγκατασταθεί ένας απολυμαντικός σταθμός για τα ζώα που μπαίνουν στο λιμάνι; Εάν τα κρούσματα έρθουν εδώ θα γίνει το έλα να δεις. Τι περιμένουμε δηλαδή;»

·      Λεπτοσπείρωση:«Ποια επαγγελματική κατηγορία βρίσκεσαι περισσότερο εκτεθειμένη; Οι αγρότες. Οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν και από αυτή τη ζωονόσο που έχει πάρει στα ιόνια νησιά ενδημικό χαρακτήρα»

·      «Ήσασταν οι μόνοι σαν σταθμός που παίξατε από την συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την εισήγηση του κ. Γαλιατσάτου, τις τοποθετήσεις των παραγόντων και φυσικά την καθοριστική θέση της ΑΝΑΣΑ, ώστε να αναδειχτεί το θέμα και να καταλήξουν σε σοβαρές αποφάσεις»

·      «Εδώ πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και να λέμε ότι το κριτήριο είναι η έκθεση του αναδόχου; Μα είμαστε σοβαροί; Θα βγει να πει δεν κάνω καλά τη δουλειά μου;»

·      «Ο Αγαπητός Βίτσος, σε συνέντευξή του για  το κλάδεμα των δέντρων, είπε, ότι μέσα σε αυτά υπάρχουν φωλιές τρωκτικών και από τα κλαδιά πηδάνε στα μπαλκόνια των σπιτιών της πόλης»

·      «Το περιφερειακό συμβούλιο ομόφωνα υιοθέτησε την πρόταση της ΑΝΑΣΑ. Η παρουσία της λεπτοσπείρωσης με ενδημικό χαρακτήρα τα τελευταία 20 χρόνια, δείχνει ότι έπρεπε να πάμε σε άλλο επίπεδο επιχειρησιακής δράσης. Συμφωνήσαμε ότι χρειαζόμαστε ένα παρατηρητήριο για το θέμα της λεπτοσπείρωσης.  Δεν θα κάνει μόνο καταγραφή, θα είναι ένα εργαλείο που θεσμικά θα ενοποιεί όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Θα ενώσει όλες τις υπηρεσίες επιχειρησιακά, θα έχουμε τον ΕΟΔΥ μέσα με τις κεντρικές κατευθύνσεις και με αυτό το όργανο που συντονίζει, γιατί εδώ ο δήμος σφυρίζει αδιάφορα. Το παρατηρητήριο θα λέει στον κάθε φορέα τι πρέπει να κάνει και θα μετράμε και το αποτέλεσμα των δράσεων μας. Θα έχουμε επιστημονική τεκμηρίωση από τον ΕΟΔΥ και ένα θεσμικό όργανο που θα αντιμετωπίσει σοβαρά ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα»

·      «Οι υπερπληθυσμοί των τρωκτικών έχουν να κάνουν με τα απορρίμματα, τα αποχετευτικά δίκτυα, το πλύσιμο των κάδων. Το πρόβλημα της λεπτοσπείρωσης άπτεται του συνολικού προβλήματος των υποδομών του νησιού.  Το παρατηρητήριο θα ελέγχει τους κάδους, πότε αδειάζουν, πότε απολυμαίνονται»

·      «Μπορεί και η περιφέρεια να προχωρήσει στη σύσταση του παρατηρητηρίου και να ζητήσει από την κυβέρνηση να φέρει τον ΕΟΔΥ. Εστί αντιμετωπίζονται τα προβλήματα σε μία τουριστική περιοχή»

·      «Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ Για το παρατηρητήριο κάναμε και ερώτηση με επιχειρήματα»

·      «Είναι μέρες γιορτινές, χωρίς να χάνουμε τον προβληματισμό μας, θέλω να ευχηθώ να περάσουν όλοι καλά με τις οικογένειες και να επανέλθουμε σε όλα τα προβλήματα με μεγαλύτερη ψυχική ηρεμία αλλά και σθένος. Είναι πολλά τα προβλήματα και σοβαρά και δεν είναι εποχές να πούμε δεν ασχολούμαστε. Αν δεν ασχοληθούμε εμείς θα ασχοληθούν τα προβλήματα μαζί μας»

Pin It